Lær din vindmølle at kende

Der ligger mange penge gemt i vindmølleindustrien. Hvor mange penge en vindmølle koster i salgsøjemed kan være svært at give et entydigt resultat om. Søger man lidt på nettet, kan man se, at en vindmølle kan gøres op i, hvor meget den producerer. En god tommelfingerregel kan være, at en vindmølle koster 7,5 millioner pr. megawatt. Da investorerne er mange og interessen for vindenergi er stor, så går en vindmølle oftest for mere end tommelfingerreglen siger. Der kan derfor være tale om vindmøller på landjorden, der går for 12 millioner pr. megawatt, og vindmøller på havet, der går for 30 millioner pr. megawatt. Selvom Danmark har en lang historie med vindmølleproduktion er Kina det land, der har flest vindmøller, idet de ejer halvdelen af verdens vindmøller. Måske ikke helt overraskende, når man tager størrelsesforskellen i km2 i betragning.

At passe på sin investering

Når man nu sætter så mange penge i en vindmøllepark, så er der god fornuft i at passe på den. En vindmølle er i det daglige udsat for megen modstand af naturens lunefulde humør. Erosion kan opstå på grund af regn, hagl, insekter og vildfarne fugle. Desuden kan lyn slå ned og ødelægge vingerne, medmindre man garderer sig. Dem der producerer vindmøllerne er ikke altid de rigtige til at passe på dem. Vestas er et af verdens største vindmølleproducenter og sidder på 10% af verdens produktion. Det er dog PolyTech, der er den bedste partner til at udvikle teknologier, der kan passe på vindmøllerne. F.eks. har PolyTech udviklet teknologier, der kan beskytte vindmøllernes vinger mod erosion samt opkøbt og viderudviklet en teknologi, der kan beskytte vingerne mod lynnedslag. Det giver mening at gå i kompagniskab med PolyTech.

Det skal gøres grundigt

For PolyTech er det vigtigt at gøre tingene grundigt. Det nytter ikke noget at have udviklet en tekologi, man “tror” beskytter mod lynnedslag, eller som man “tror” hindre erosion. Derfor har PolyTech testcentre, der laver test and validation. Testcentrene ligger i Bramming og Herning, mens Research & Development ligger i Hedehusene. PolyTech griber vindmøllernes udfordringer og udvikler teknologier, der kan beskytte ejernes investeringer.